u zastoju i tramvaji

[FOTO] Počinje summit Krimske platforme: U užem centru Zagreba zabrana zaustavljanja, ovo su obilazni pravci

25.10.2022 u 07:23

Bionic
Reading

U ponedjeljak 24. listopada i u utorak 25. listopada u Zagrebu se održava Prvi parlamentarni samit Međunarodne krimske platforme, a zbog čega se na području Zagreba i Velike Gorice očekuje dolazak većeg broja predsjednika/ca parlamenata i parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija, javlja PU zagrebačka

Zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti uspostavit će se privremena regulacija prometa te tom prilikom može doći do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijanja prometa uz nazočnost policijskih službenika, obavijestili su iz PU zagrebačke.

  • +8
Krimska platforma - policija u gradu Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

Osim navedenog, na području užeg centra Zagreba 25. listopada od 6 sati do 22 sata uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima označenim trakama 'Stop - policija', a o čemu su vlasnici vozila i stanari zgrada na navedenim lokacijama već upoznati.

Slijedom svega navedenog, policija poziva građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake, na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana.

Također, pozivaju građane na dosljedno poštivanje uputa i naredbi policijskih službenika, kao i poštivanje pravila navedenih u privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama.

Zastoji i u tramvajskom prometu

Zbog prolaska brojnih stranih delegacija koje sudjeluju na parlamentarnom summitu Međunarodne krimske platforme, u jutarnjim satima utorka, 25. listopada očekuju se povremene obustave tramvajskog prometa od središta grada do Nacionalne i sveučilišne biblioteke. Tramvajski promet će biti prilagođen odluci policije o zatvaranju pojedinih prometnica prilikom prolaska štićenih kolona te će tramvaji prometovati obilaznim trasama. Aktualnu situaciju možete pratiti i na ZET-ovoj stranici.

Osim toga, posebna regulacija tramvajskog prometa bit će i u večernjim satima zbog održavanja nogometne utakmice na stadionu Maksimir u 21 sat. Zbog očekivano velikog broja navijača, ovisno o procjeni prometne policije i stručnih službi ZET-a, uoči kao i nakon utakmice, a iz sigurnosnih razloga očekuje se obustava tramvajskog prometa na dionici od Kvaternikovog trga do Dubrave. U slučaju obustave prometa Maksimirskom cestom, doći će do izmjena i skraćivanja autobusnih linija terminala Svetice.

Također, iz sigurnosnih razloga, postoji mogućnost obustave prometa i Zvonimirovom ulicom do Borongaja, što može utjecati na tramvajske i autobusne linije terminala Borongaj. Uz tramvajske i autobusne koridore bit će raspoređeno prometno osoblje ZET-a koje će osiguravati prometnu povezanost sukladno prohodnosti trasa.