scenic ecplise

[FOTO] Luksuzni polarni kruzer iz Uljanika otišao u drugo brodogradilište, ali to nije definitivno zbogom

1/7

Scenic Eclipse

Polarni kruzer Scenic Eclipse koji se u Uljaniku gradi za australskog brodovlasnika Glena Moroneya jutros je isplovio iz Pule i uputio se na dokovanje u riječki Viktor Lenac.

Radi se u uobičajenoj proceduri u završnoj fazi izgradnje nekog broda, a izvlačenje broda na dok nužno je radi kontrole i radova na podvodnom dijelu, te bojanja broda. U normalnim prilikama bila bi to dobra vijest jer bi značila da je brodogradilište na samo korak od isporuke još jednog broda, međutim u situaciji u kojoj se nalazi Uljanik pojavila se opravdana bojazan da smo ovim isplovljavanjem zadnji put u Puli vidjeli i taj velebni brod i njegovog naručitelja, piše Glas Istre.

Informacije iz Uljanika govore da prema svemu sudeći ovo ipak neće biti definitivno zbogom, već samo doviđenja jer je povratak broda u Pulu planiran za dva tjedna. U Uljaniku se, kako doznaju, još uvijek nalazi velika količina materijala namjenjenog dovršetku kruzera, a navodno Australac u Lencu nije zakupio dulji termin od onog koji je neophodan za poslove koje treba obaviti tijekom dokovanja.

Scenic Eclipse

Scenic Eclipse

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Prethodna slika Sljedeca slika
Polarni kruzer Scenic Eclipse koji se u Uljaniku gradi za australskog brodovlasnika Glena Moroneya jutros je isplovio iz Pule i uputio se na dokovanje u riječki Viktor Lenac
  • Autor: Bi. S.
  • Objavljeno 25.04.2019 u 12:09