izlila se rijeka po

[FOTO] Jake kiše uzrokovale kaos u Italiji

25.11.2019 u 14:03

Bionic
Reading

Jedna osoba je poginula, a stotine su evakuirane u Italiji zbog jakih kiša koje su ovaj vikend zahvatile velik dio zemlje.

Predsjednik sjeverne talijanske regije Pijemont, Alberto Cirio, rekao je u ponedjeljak za televizijsku postaju La7 da je "zatvoreno gotovo 130 cesta, da je regija posve paralizirana, da je više od 550 ljudi evakuirano i još 600 odsječeno od svijeta".

Najdramatičniji incidenti dogodili su se u nedjelju, kada su se urušile ceste u Pijemontu i susjednoj regiji Liguriji. Pritom nitko nije bio ozlijeđen.

U Liguriji, kod Savone, urušio se vijadukt zbog odrona tla, pa je zatvorena autocesta A6 prema Torinu, glavnom gradu Pijemonta.

Kasnije u nedjelju otvorila se rupa na autocesti Torino-Piacenza u Pijemontu, vjerojatno zbog jake kiše. Cesta je popravljena i u ponedjeljak ponovno otvorena za promet.

  • +11
Poplave u Italiji Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

U ponedjeljak se izlila rijeka Po.

Nevrijeme je uzrokovalo probleme i na Sardiniji.

Prehrambena tvrtka Ferrero, proizvođač Nutelle, koja se nalazi u Pijemontu, objavila je da će nastaviti proizvodnju nakon što ju je tijekom vikenda privremeno obustavila zbog rizika od poplave.