požari u dalmaciji

[FOTO/VIDEO] Izgleda da je najgore nastradalo selo kod Šibenika, pogledajte apokaliptične prizore iz Rasline

14.07.2022 u 09:50

Bionic
Reading

Teška noć je iza svih koji su se borili s vatrenom stihijom u okolici Šibenika, a fotografije koje dolaze iz naselja Raslina kod Šibenika su zastrašujuće

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić potvrdio je da je na zatonskom i raslinskom području stradalo oko 20 kuća, a dio stanovnika iz Rasline bio je sinoć evakuiran.

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

U gašenju požara koji je izbio u srijedu u zaleđu Vodica i proširio se prema naseljima Zaton i Rasline sudjeluje više od 300 vatrogasaca, a u četvrtak ujutro upućena su tri Canadaira i dva Air Tractora, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Fotografije iz Raslina doista su zastrašujuće.

  • +96
Posljedice požara na području Raslina Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

Situacija je danas mirnija, nema više nekontroliranog širenja požara u čijem gašenju sudjeluje više od 300 vatrogasaca iz Šibensko-kninske županije i još šest županija (Splitsko-dalmatinske županije, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke, Zadarske i Zagrebačke županije) te više od 50 pripadnika PP NOS OSRH, podaci su Nacionalnog stožera sa stanjem u 8,30 sati. Na gašenje požara u jutarnjim satima upućena su tri Canadaira i dva Air Tractora.

pustopoljina

[FOTO] Pogledajte katastrofalne posljedice požara koji su bjesnili diljem Dalmacije

Pogledaj galeriju