druženje s reformistima

[FOTO] Dumbović dijelio ruže ženama na tržnici u Sisku: Službeno se još nisam kandidirao. Vrlo brzo ću donijeti konačnu odluku

06.03.2021 u 14:09

Bionic
Reading

U povodu Dana žena Narodna stranka-Reformisti u subotu su, na sisačkog Gradskoj tržnici, organizirali druženje sa simpatizerima i članstvom te su predstavili Adelinu Ivković kandidatkinju za županicu Sisačko-moslavačke županije koja je poručila da će se boriti za prava žena

"U našoj županiji koja je mnogo toga proživjela, moramo uputiti poruku zajedništva, kako bismo ostvarili akcijske i intervencijske planove u obnovi i revitalizaciji života. Naša županija je na nekorektan način već dugo zapostavljena i ne smijemo dozvoliti da ostanemo samo statistika", rekao predsjednik Županijske organizacije stranke petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Dodao je i kako je na tom području nakon rata nestalo 30 tisuća ljudi, a dok su brodogradilišta i drugi od države dobivali obilnu pomoć, oni se bore da obnove gospodarstvo i sačuvaju radna mjesta bez čega nema života dostojnog čovjeku.

Županija, kazao je, trenutno proživljava teške trenutke te ako država ne intervenira što prije ostat će na "vjetrometini".

Na pitanje novinara hoće li se ponovo kandidirati za gradonačelnika Petrinje, Dumbović je odgovorio kako se službeno još nije kandidirao, kako bi bilo nekorektno kandidaturu objaviti u Sisku, no konačnu će odluku donijeti vrlo brzo. Za sada, kako je rekao, punu potporu daje povjerenici stranke za grad Sisak Adelini Ivković, koja je najavila kandidaturu za županicu Sisačko-moslavačke županije.

  • +7
Petrinjski gradonačelnik Dumbović u Sisku ženama dijelio ruže Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ivković: Još uvijek živimo u muškom svijetu i to treba mijenjati

Ivković je poručila da će opravdati povjerenje te kako dolazi iz privatnog, odnosno realnog sektora i ima veliko radno iskustvo. Svjesna je, kaže, golemog posla koji ju očekuje te dodala kako žene mogu preuzeti čak i više odgovornosti od muškaraca i podnijeti veće terete.

"Moramo izboriti svoje mjesto u još uvijek muškom svijetu, gdje su žene potplaćene i manje vrednovane. Kao županica borit ću se za prava žena i treba im dati adekvatno mjesto u društvu. Uskoro ću izaći u javnost s opsežnim razvojnim programom, kojim se osiguravaju radna mjesta, što je preduvjet opstanka ljudi na ovom području", rekla je Ivković.