ORGANIZATORI U PROBLEMIMA

Fiskalne blagajne stvorile gužve na blagajni InMusic festivala

24.06.2013 u 22:58

Bionic
Reading

Zakon o fiskalizaciji izazvao je gužve na blagajni najvećeg hrvatskog glazbenog spektakla na otvorenom, InMusic festivala, koji je večeras počeo na zagrebačkom Jarunu, gdje će do 26. lipnja nastupiti poznati svjetski i domaći izvođači, uz bogat popratni program, javlja Novi list

'Zbog donesenog Zakona o fiskalizaciji koji u svojim odredbama nije predvidio festivale odnosno događanja poput InMusic festivala, nastale su komplikacije odnosno usporenost sustava. Budući da se prilikom donošenja Zakona nisu u obzir uzele sve mogućnosti, očekuje se da će se ovakve situacije ponavljati sve dok se ne donesu i odgovarajuće zakonske izmjene', javljaju organizatori InMusic festivala, piše Novi list.

Organizacija InMusic festivala izrazila je žaljenje zbog nastale situacije na koju ni na koji način ne može utjecati te je posjetitelje zamolila za strpljenje i razumijevanje. Donošenje zakonskih izmjena koje bi u obzir uzele sve mogućnosti organizatorima bi svakako olakšalo poslovanje, navode u zaključku.