AFERA PLANINSKA

Fiolić priznao da je Sanaderu dao 20 milijuna kuna na ruke

15.06.2012 u 21:45

Bionic
Reading

Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru i poznati mesar Stjepan Fiolić navodno je prokazao Ivu Sanadera priznavši USKOK-u da mu je oko 20 milijuna kuna izvučenih na račun prodaje zgrade u Planinskoj ulici predao u gotovini, na ruke

Usto je priznao da je skrio slike Vlahe Bukovca iz Sanaderove zbirke umjetnina koje su procijenjene na oko 230.000 eura, saznaje Vecernji.hr. Otkrivanje vrijednih slika koje nisu pronađene pretragom Sanaderovih nekretnina pak govori da je bivši premijer bio svjestan da se protiv njega vode istrage, kao i da odlazak preko granice i kupnja avionske karte za SAD nije bila slučajnost, nego planirani bijeg.

Kako piše Vecernji.hr, Fiolić je početkom tjedna dao naznaku da bi želio nadopuniti iskaz. Ispitivanje o novim okolnostima koje je Fiolić odlučio ispričati trajalo je čak dva dana. Započelo je u srijedu i nastavilo se do četvrtka. Fiolić je, kako navodi Vecernji.hr, odlučio ispričati baš sve pojedinosti o odnosu sa Sanaderom. Iako je progovorio, Fiolić time (barem zasad) nije promijenio svoj pravni status, nego je i dalje okrivljenik, ali je zato dao dovoljno podataka da se može očekivati kako će vrlo skoro protiv Sanadera biti podignuta još jedna optužnica.