pristupanje nato-u

Finski veleposlanik: Milanovićeve izjave ne mijenjaju dobre odnose s Hrvatskom

27.04.2022 u 13:45

Bionic
Reading

Izjave predsjednika Zorana Milanovića o blokadi finskog i švedskog članstva u NATO savezu neće promijeniti „uvijek dobre“ odnose Hrvatske i Finske, rekao je finski veleposlanik u Hrvatskoj Kalle Kankaanpää

„Mislim da se u odnosima Hrvatske i Finske neće ništa promijeniti“, rekao je Kankaanpää za Hinu, ocijenivši kako su ti odnosi „uvijek bili dobri na svim razinama“.

Veleposlanik sam ovdje duže od jedne godine, blisko pratim politiku u ovoj zemlji i upoznat sam s načinom vođenja politike u Hrvatskoj“, naglasio je Finac.

Veleposlanik je rekao da je njegov ministar vanjskih poslova u utorak „imao dobar razgovor“ s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom te da je sam bio u kontaktu s predstavnicima vlade i parlamenta.

Istaknuo je kako u Finskoj traje „aktivna“ rasprava o članstvu u NATO savezu te kako bi se konačna odluka o tome mogla donijeti u svibnju.

Milanović je u utorak kazao kako Sabor „ne smije ratificirati ničiji pristup NATO-u“ dok se ne promijeni izborni zakon u BiH, a da ulazak Finske i Švedske u savez smatra „vrlo opasnom avanturom“.