KONGRES KUBANSKIH KOMUNISTA

Fidel Castro obratio se posljednji put: Došlo je vrijeme...

20.04.2016 u 10:17

Bionic
Reading

Lider kubanske revolucije Fidel Castro (89) nazočio je svečanom zatvaranju Kongresa Komunističke partije, čiji članovi su ga dočekali burnim pljeskom, te je izjavio da im se obraća posljednji put

'Uskoro ću napuniti 90 godina. Uskoro ću biti kao svi drugi. Svima će nama doći vrijeme, ali ideje kubanskih komunista ostaju. Ovo je možda posljednji put da vam se obraćam', rekao je Castro priznajući da se i njemu bliži Sudnji dan, prenosi AP.


Aktualni predsjednik Raul Castro rekao je da je ovo posljednji kongres koji predvodi 'povijesna generacija' te je uvjeren da će komunističke ideje živjeti i poslije njegove smrti. On će biti još jedan mandat na čelu Komunističke partije, priopćila je danas ta stranka poslije trodnevnog kongresa koji se održava jednom u pet godina.

Na kongresu je također odlučeno i da će drugi visoki stranački dužnosnici zadržati svoje pozicije, unatoč tome što je Raul Castro u nedjelju predložo starijim članovima svoje stranke koji se nadaju unaprijeđenju da se 'umjesto toga igraju s unucima', prenosi Reuters.