ŠPEKULACIJE SVE GLASNIJE

Fidel Castro doživio moždani udar?

Bionic
Reading

Sve su glasnije spekulacije da je bivši čelnik Kube Fidel Castro doživio moždani udar te da se nalazi na samrti, javljaju svjetski mediji

'Ne prepoznaje lica, ne može jesti, govoriti i njegovo je neurološko stanje zapravo na onoj razini koju zovemo biljka', kazao je u razgovoru za američke medije venezuelanski liječnik Jose Marquina koji uvjerava da ima pouzdanu informaciju.

Međutim, riječi venecuelanskog liječnika dio javnosti uzima s rezervom, s obzirom na to da se radi o liječniku koji je u travnju predvidio da je venecuelanski predsjednik Hugo Chavez na samrti te da će umrijeti do studenog. Chavez je, posjećamo, pobijedio rak te se i dalje normalno pojavljuje u javnosti.

Kubanska vlada nije izdala nikakvu službenu informaciju o Castrovu zdravlju, a njegova je obitelj negirala informacije o lošem zdravlju bivšeg kubanskog čelnika.

Informacije o Castrovu lošem stanju proširile su se i zbog njegova izbivanja iz javnosti. Naime, posljednji put je viđen u ožujku tijekom posjeta pape Benedikta XVI. Kubi.