'ZA ZAGREB BEZ MAFIJE'

Facebook prosvjednici protiv jamčevine Slobodanu Ljubičiću

11.11.2014 u 21:03

  • +2

Prosvjed građana 'Za Zagreb bez mafije'

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Omanja skupina Facebook prosvjednika došla je u utorak navečer pred Županijski sud u Zagrebu kako bi izrazila protivljenje odobravanju jamčevine bivšem šefu zagrebačkog Holdinga Slobodanu Ljubičiću

U facebook pozivu izrazili su nezadovoljstvo sudskom odlukom jer se 'radi o visokom gradskom dužnosniku koji je nakon ostavke položio 2,4 milijuna kuna i tako si kupio slobodu, a time i mogućnost pritiska na preostale svjedoke.'

Nekoliko desetaka prosvjednika okupilo se na središnjem zagrebačkom trgu, s koga se, noseći transparente zaputila do obližnjeg Županijskog suda. Pred zgradom Suda su nekoliko puta zazviždali i prema sudu uputili povike.

Nosili transparente s natpisima 'Za Zagreb bez mafije', 'Javni poslovi nisu privatni poslovi', 'Otkud 2,4 milijuna kuna?', 'Zapošljavanje bez stručne spreme: uzaludno školovanje', 'Kriminalni holding', 'Jesu li preostali svjedoci sigurni?' i slične.

Na pitanje što slijedi nakon večerašnjeg prosvjeda, nositelj čelnog transparenta kazao je da nemaju ništa određeno u planu i da će sačekati reakcije javnosti i sudionika društvenih mreža. Sad ćemo na neku pivu, odgovorio je.

Tijekom šetnje sudionici su pričali o iskustvima i izražavali nezadovoljstvo radom pravosuđa, koje je, po njima, omogućilo pljačku tvornica i drugih javnih dobara.

'Kći mi ima svršen fakultet i 35 godina, a dana jednog nije radila. I kaj ti mladi moreju u našoj državi?', govorila je gospođa koja za sebe kaže da je sretna je imala gdje raditi.