DAMO ILI NE DAMO AUTOCESTE?

Evo tko je sve potpisao za referendum, čeka se Komadinu

16.10.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Prvog tjedna prikupljanja potpisa o monetizaciji u organizaciji inicijative 'Ne damo naše autoceste!' svoje su potpise dali mnogi političari, ali i ostale javne osobe. Neki se time hvale javno, neki ne, a zanimljivo je kako su protiv monetizacije i oni s desnog, ali i lijevog političkog spektra

Svoj potpis za održavanje referenduma dao je predsjednički kandidat Milan Kujundžić, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, potom šef HSLS-a Darinko Kosor te bivši predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

Protivnika monetizacije ima i u redovima vladajućih. Tako je primorsko-goranski župan, prvi ministar prometa u Milanovićevoj vladi i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina jučer jasno izjavio kako se protivi monetizaciji koja je vladajućima trenutačno apsolutni prioritet. Kako doznajemo, Komadina svoj potpis još nije dao.


Predsjednica ORaH-a Mirela Holy također je izjavila kako je protiv monetizacije. Tportal.hr doznaje kako je svoj potpis dala i Željka Markić iz inicijative U ime obitelji. Uz njih su za referendum potpisali i predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović, glumice Mia Begović i Urša Raukar, urbanist Niko Gamulin, direktorica kazališta Mala scena Vitomira Lončar te pjevačica Elementala Mirela Priselac Remi. Protiv monetizacije autocesta su i HTV-ovci Maja Sever te Ivica Đuzel.

Podsjetimo, u prva četiri dana prikupljeno je više od 160 tisuća potpisa građana za raspisivanje referenduma protiv davanja autocesta u koncesiju, izvijestili su danas iz inicijative 'Ne damo naše autoceste!', uz napomenu da još nisu prebrojani svi prikupljeni potpisi.

Članovi inicijative Teodor Celakoski i Mijat Stanić na konferenciji za novinare izrazili su zadovoljstvo dinamikom prikupljanja potpisa koja, kažu, pokazuje da građani nemaju povjerenje u Vladu i ne daju se zastrašiti prijetnjama da neće biti mirovina, plaća i Pelješkog mosta.