PRIJEM KOD PREDSJEDNICE

Evo tko je sve bio na domjenku na Pantovčaku

26.06.2015 u 09:12

  • +39

Prijam kod predsjednice povodom Dana državnosti

Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u povodu Dana državnosti na Pantovčaku je ugostila 800 uzvanika iz javnog života, od politike, kulture, vjerskih zajednica, sporta i medija. U našoj galeriji pogledajte tko je sve došao

Svečanosti su, među ostalima, nazočili i predsjednik Sabora Josip Leko i potpredsjednica Dragica Zgrebec, saborski zastupnici, ministri zdravlja te gospodarstva Siniša Varga i Ivan Vrdoljak, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić, zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, predsjednik Mešihata islamske zajednice Aziz Hasanović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na prijemu je bio i bivši predsjednik Ivo Josipović koji se posebno srdačno pozdravio s osobljem Pantovčaka, bivša premijerka Jadranka Kosor. Viđen je i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, a vjerojatno najveće zanimanje izazvao je Josip Manolić protiv kojeg je predsjednik HDZ-a u četvrtak najavio tužbu.


Predsjedničinom se pozivu odazvala i Željka Markić iz udruge U ime obitelji te europarlamentarka Ruža Tomašić.

Od viđenijih kulturnjaka došao je glumački par Anja Šovagović Despot i Dragan Despot, vlasnica kazališta Mala Scena Vitomira Lončar, Đuško Ljuština iz Kerempuha, Tereza Kesovija. Među sportašima isticali su se Janica Kostelić i Ivano Balić.

Tomislav Karamarko ni premijer Zoran Milanović nisu bili na Pantovčaku, a obojica su izostala jer su u Bruxellesu.