OBJAVILA IZVJEŠĆE

Evo tko je donirao Kolindu Grabar Kitarović

23.12.2014 u 11:01

Bionic
Reading

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Kolinda Grabar Kitarović od donatora je prikupila 2,4 milijuna kuna, vidljivo je iz izvješća objavljenog večeras, u kojem su pobrojane donacije primljene do 18. prosinca

Najveći donator HDZ-ove kandidatkinje je karlovački poduzetnik Nikola Hanžel, koji je preko tvrtke Lana Karlovačka tiskara uplatio 197.565 kuna.

Tvrtka u većinskom vlasništvu Milana Miletića - Hoteli Zadar d.d. uplatila je 50.000 kuna, slijede Pavao Vujnovac vlasnik Prvog plinarskog društva s iznosom od 30.000 kuna, isto toliko uplatila je nekadašnja vlasnica Mediteranske plovidbe koja je otišla u stečaj - Neda Young i Ivan Katavić - vlasnik tvrtke KTC iz Križevaca.

Vlasnik Importannea Ciril Zovko donirao je 25.000 kuna, baš kao i građevinski poduzetnik Tomo Horvatinčić. Križevački Radnik d.d. Mirka Habijanca i zadarska građevinska tvrtka Diklo gradnja u vlasništvu Viktora Grancarića uplatile su po 20.000 kuna.

Iljko Ćurić, koji je zajedno s Dankom Končarom izgradio vjetropark, uplatio je 25.000 kuna, a hotelska kuća Ilirija d.d. iz Biograda, u vlasništvu povrtanika iz Australije Davora Tudorovića 20.000 kuna.

Od obitelji Marka Franovića, australskog poduzetnika poznatog i kao organizatora prosvjeda prilikom Milanovićeve posjete Sydneyu, primila je ukupno 52.393 kuna.

Josip Klemm kao privatna osoba donirao je 10.000 kuna. Istu je cifru uplatila i zadarska tvrtka Adriatik gradnja koja je u suvlasništvu Željka Dilbera, člana Predsjedništva HDZ-a i njegovog prijatelja, umirovljenog generala Ante Gotovine.

Izvješće o primljenim donacijama možete pogledati ovdje