IMOVINSKA KARTICA

Evo što sve posjeduje Plenković (i to će morati nadopuniti)

11.11.2016 u 15:27

Bionic
Reading

Povjerenstvo za sukob interesa objavilo je imovinsku karticu Andreja Plenkovića, koju će premijer morati opet popuniti, odnosno nadopuniti jer ju je, što je vidljivo na osnovi iznosa plaće, predao kao saborski zastupnik, a ne predsjednik Vlade

Plenković u svojoj imovinskoj kartici navodi da u osobnom vlasništvu ima stan u Zagrebu veličine 187,31 metar kvadratnih i vrijedan 2,6 milijuna kuna, a kod druge nekretnine, iako ne navodi koje, piše da je riječ o 5,63 metra kvadratna u Zagrebu vrijedna 20.000 kuna. Obje nekretnine je, tvrdi, stekao kupnjom od prihoda od nesamostalnog rada i prodajom imovine.

Plenkovićevi su i vlasnici automobila VW Passat iz 2011. vrijednog 100.000 kuna, a stekli su ga kupnjom od prihoda od nesamostalnog rada. Što se tiče štednje, od plaće je Plenković uspio ušparati 130.000 eura, a ima i 69 HT-ovih dionica nominalne cijene od 100 kuna po dionici, a kredita nemaju.

Kad je pak riječ o plaći, ona iznosi 13.512 kuna neto, navodi Plenković, što je podatak iz kojeg je vidljivo da je imovinsku karticu, premda je već neko vrijeme predsjednik Vlade, predao kao saborski zastupnik i da će je u tom dijelu morati nadopuniti. Plenković je, kako i navodi u kartici, prethodno bio zastupnik u Europskom parlamentu, ali bez iznosa plaće, a dužnost šefa HDZ-a obnaša volonterski


Njegova supruga Ana Maslać Plenković jezaposlena u Saborui njezina godišnja neto plaća iznosi 121.384 kune.

Inače, svoje imovinsko stanje Plenković je otkrio ranije, nakon što je tportal, kojemu je višekratno obećao navesti podatke, ali to nije i ispunio, došao do dokumenta koji pokazuje da je vlasnik stana od 230 kvadratnih metara te je tada objasnio i razliku u kvadraturi (187 metara kvadratnih) u odnosu na onu upisanu u zemljišne knjige (230 metara kvadratnih). Kazao je tada i da nemaju ušteđevinu osim onoga što ostane na njegovu računu od plaće koju prima kao europarlamentarac.