PINKLEC NA RAME

Evo kamo Milanović i ministri idu na team building

Bionic
Reading

Među seoskim gospodarstvima rasutima diljem pitoresknih zagorskih brega, koja se diče autohtonom hranom i spokojem ruralne idile, jedno je danas dobilo neuobičajeno zanimljiv PR. Prema pisanju Večernjeg lista, u utorak je premijer Zoran Milanović poveo svoje ministre na novo izdanje redovitog team buildinga do Agroturizma Kos, smještenog u Brezovi pokraj Sv. Križa Začretja

List neslužbeno doznaje i da se ekipi mlađih ministara iz SDP-a, koje premijer redovito okuplja na večerama izvan Zagreba, ovoga puta pridružio stari lisac Josip Leko. Visoki izvor čak precizira da je postava ministara pozvanih na intimna druženja progresivno rasla – u prvom elitnom odredu nalazili su se 'mlađi ministri' Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović, Gordan Maras i još neki.

S vremenom su Milanoviću počeli prigovarati da se druži samo s najdražim suradnicima, pa je počeo zvati i ostale ministre. Tako se na 'tajnim večerama' znao zalomiti i bivši ministar Linić, koji bi – minuciozno precizira list – sjedio za drugim krajem stola, jer u tim trenucima nije razgovarao s premijerom.


Kosovo seosko gospodarstvo znatno je intimnije i manje razvikano od nekih drugih u okruženju, pa među rijetkim referencama o njegovoj turističkoj promidžbi na internetu pronalazimo prošlogodišnji posjet ministra turizma Darka Lorencina, još jednog 'mlađeg ministra', doduše ne iz SDP-a. Milanović, s druge strane, redovito završava posjete Zagorju u Kosovoj kleti, jer je, kako Večernji doznaje iz izvora bliskih premijeru, prijatelj s njime.

Bilo kako bilo, ovo je još jedan detalj koji ilustrira sve ležerniju atmosferu u Milanovićevu kabinetu što se više bliže izbori. Umjesto podsljemenskog restorana Tač, koji služi za incognito sastanke s političkim, poslovnim i medijskim figurama izvan Vlade, premijer za kolege s posla ipak radije bira lelujave zagorske brege, dovoljno prozračne da se on i najbliži suradnici sklone od gradske vreve i rasterete od tekućih problema u državi. A kako poprište njihovog team buildinga izgleda iznutra, pogledajte u videospotu snimljenom upravo na Kosovom agroturizmu. Riječ je o 'Dedekovoj pripovetki' sastava Kirjales – simboličkoj referenci na pridruživanje Josipa Leke SDP-ovim 'mladim lavovima' ili ono kad dedek v kleti veli - tak se to dela.