bablje ljeto

Prognoza za vikend: Evo kakvo nas vrijeme čeka

29.09.2023 u 09:01

Bionic
Reading

U petak će prevladavati sunčano vrijeme. U subotu u unutrašnjosti prolazno više oblaka, a u drugom dijelu dana na sjeveru i istoku zemlje lokalno može pasti malo kiše ili kratkotrajan pljusak. Vjetar na kopnu slab, u nedjelju i umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, u nedjelju bura koja mjestimice može biti jaka. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati

Jug Hrvatske i u petak će obilovati sunčanim vremenom i ugodnom toplinom, uz temperaturu zraka do 28 °C. Vjetar malo slabiji nego u četvrtak - ujutro bura, sredinom dana jugozapadnjak duž obale, a sjeverozapadnjak na otvorenom moru, koje može biti umjereno valovito, prognoza je Tomislava Kozarića iz DHMZ-a za HRT.

U unutrašnjosti u subotu i prvom dijelu nedjelje prolazno više oblaka, a u sjevernim i istočnim krajevima može lokalno pasti i malo kiše, pa i u obliku ponekog pljuska. Zatim posvuda pretežno sunčano. Mjestimice jutarnja magla, uglavnom u subotu i ponedjeljak, kad će jutra biti i svježija. Danju ugodno toplo. Na Jadranu do ponedjeljka pretežno sunčano i danju vrlo toplo uz slab i umjeren sjeverozapadnjak i buru koji će u nedjelju mjestimice biti i jaki, uz umjereno valovito more. Jutarnja temperatura bez veće promjene.

  • +14
Sunčano nedjeljno popodne u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL