DRAMA ZA KRAJ

Evo kako je Dinamo slomio Hajduk, a Zadar razočarao Split!

26.05.2013 u 22:48

Bionic
Reading

U posljednjem kolu MAXtv Prve lige viđene su uzbudljive utakmice u kojima je Dinamu pripao veliki derbi, dok je Zadar osigurao opstanak, a Split ostao bez Europe…

Dinamo je i po treći put ove sezone pobijedio u velikom hrvatskom derbiju. Jurčićeva momčad odlično je otvorila utakmicu i već u 6. minuti povela. Strijelac je bio Zvonko Pamić, koji je pogodio glavom nakon asistencije Pivarića. No, isti igrač u 24. minuti postigao je pogodak u vlastitu mrežu. Glavom je nespretno produžio jednu loptu pokraj nemoćnog Kelave.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Husejinović je zabio za Dinamo, no pomoćni sudac je neopravdano podigao zastavicu i tako oštetio 'modre'. Ipak, ta oduka nije utjecala na konačni rezultat. U drugom dijelu ušao je bivši 'hajdukovac' Ante Rukavina i u 55. minuti postao prvi igrač koji je u karijeri zabio u dresu oba kluba u velikom derbiju. Pogodio je glavom nakon prekida i doveo svoju momčad u vodstvo.

Hajduk je u 64. minuti morao izjednačiti, ali Džoni je pucao neobjašnjivo loše iz blizine nakon odbijene lopte Kelave. Tek je uspio pogoditi vratnicu. Do kraja dvoboja gosti više nisu bili u stanju opasno zaprijetiti, a Dinamove kontre pronašle su put do mreže u 93. minuti, kada je Marcelo Brozović ostao sam pred Kalinićem i zabio za konačnih 3:1.

Snimka Dinamove pobjede i slavlja koje je uslijedilo


Jako zanimljivo bilo je i u Zadru. Domaćima je trebao bod za osiguranje opstanka, a gostima iz Splita pobjeda za odlazak u Europu. Na kraju su se Zadrani veselili, koji su dvaput zaostajali, no na kraju uspjeli spasiti bod. Gosti su se pritom žalili na suđenje,a imaju li pravo pogledajte u našem video prilogu…