upravljanje krizom

Eurozastupnik Fred Matić: HDZ nije Beroš, HDZ su kuščevići, škaričići, marići...

22.04.2020 u 13:39

Bionic
Reading

Europarlamentarac Predrag Fred Matić u N1 Studiju uživo komentirao je upravljanje krizom u Hrvatskoj te rekao kako se radi najbolje što je moguće, ali da ljude koji su u Stožeru ne treba gledati kao heroje jer oni na toj poziciji rade jednostavno svoj posao

'Ni naša Vlada ni Stožer nisu savršeni. U Hrvatskoj kada netko radi svoj posao nakon 30 godina, mi ih doživljavamo kao narodne heroje. Vjerujem da će nakon pandemije članovi Stožera dobiti status branitelja, ili što će im se sve dati, a oni samo rade svoj posao i to je jedan od izuzetaka kkoji potvrđuje pravillo - da se u Hrvatskoj trideset godina nije radilo. Ovdje kada netko radi svoj posao, kujemo ih u zvijezde', zaključio je Matić, piše N1.

Dodao je da se nada da hrvatski građani neće nasjesti, jer je ministar Beroš samo izuzetak od pravila. HDZ nije, kako navodi, ministar Beroš. 'Imamo u povijesti primjera gdje dobri doktori nisu bili dobri političari. HDZ nije Beroš, HDZ su kuščevići, škaričići, marići i ne mogu se svi sakriti pod skute jednog ministra koji dobro radi svoj posao'.

'Nikoga ne treba kovati u zvijezde, on je bio zamjenik prošlog ministra zdravstva. Naš narod posebno voli u kritičnim situacijama imati nekog boga kojem se okreće. Ministre Beroše i Božinoviću, hvala vam za ono što radite, ali Vi samo radite svoj posao, dobro ga radite - za to ste i plaćeni. Kada završi ova akcija, neka nitko ne sumnja da bi i neki drugi ljudi također jako dobro radili ovaj posao', ističe.

Dalje dodaje kako se ne treba zanositi iluzijama jer je narod do prije 40 godina vjerovao u Tita, pa ga je poslije popljuvao.

'Svi su vjerovali u Tuđmana do prije deset godina, a onda... A tako će biti i za druge. Ne daj bože da se nešto loše dogodi oko kontrole stanja oko epidemije, brzo bi i ministar Beroš i ekipa sa zvijezda bili bačeni u blato, ali ne bih volio da se to dogodi'.

Za komemoraciju u Jasenovcu rekao je da politiziranja ima i o ovoj situaciji.

'Ovo je izborna godina i vladajući žele pokupiti svo vrhnje, sve zasluge. To se vidi i na komemoraciji u Jasenovcu. Godinama vas nema, ignorirate stradalnike, govorite da je tamo bilo kazalište u kojem su jadni ustaški stražari jedva odbijali ljude da ne uđu koliko su nahrupljivali - i sada su se pojavili', ističe te dodaja kako je njima ovaj dolazak u Jasenovac, dolazak sa zavrtanjem ruke.

Pozdravlja potez antifašista, srpske i židovske zajednice, koji su prihvatili, nakon svih šamara koje su dobili od ove Vlade, da ipak zajedno dođu i odaju počast.

'Trgovanje žrtvama i politiziranje njima nikome ne služe na vlast. Prethodne godine mi govore da je vlada došla s figom u džepu', smatra Matić.