LJETNA AKCIJA

Europol i MUP najtraženijim europskim bjeguncima šalju razglednice

04.08.2017 u 14:22

Bionic
Reading

Europol je ovih dana započeo s nesvakidašnjom ljetnom kampanjom kojom traži pomoć građana kako bi se priveli pravdi opasni kriminalci u bijegu, a u akciju se uključila i hrvatska policija

Kako je priopćio MUP, policije diljem Europe započele su nesvakidašnju akciju u kojoj šalju ljetne razglednice opasnim kriminalcima u bijegu, a kako su njihove adrese nepoznate, zatražile su pomoć građana kako bi se kriminalcima stalo na kraj i privelo ih pravdi.

Iz Europola u šaljivom tonu poručuju: 'Dragi najtraženiji europski bjegunci, policija želi da se ovoga ljeta vratite kući'.

Na akciju, u kojoj sudjeluje i naša policija, europske policije su se odlučile zbog činjenice kako kriminalci, za razliku od većine građana, ne uzimaju ljetni predah u skrivanju od zakona, ali i kako su turističke destinacije popularna mjesta za skrivanje bjegunaca pred zakonom.

Stoga su agencije za provedbu zakona diljem Europe, preko Europske mreže aktivnih jedinica za traganje za bjeguncima (ENFAST) i Europola, zatražile pomoć građana u traganju za najtraženijim europskim bjeguncima upravo putem ljetnih razglednica.

Naša policija se, pak, obratila 53-godišnjem Marku Nikoliću zvanom Markoniju, jednom od dugovječnijih lica s tjeralice, koji je osuđen za pomaganje u ubojstvu Vjeke Sliška 2001. godine u središtu Zagreba.

'Dragi Marko, nedostaješ vodama Jadranskog mora. Dođi i zaplovi s nama na putovanje koje nikada nećeš zaboraviti. Srdačno, policija' - stoji na razigranoj MUP-ovoj razglednici na kojoj su nacrtane jedrilice, plavo more, lisice te licitarsko srce te Nikolićeva fotografija iz ranijih dana.