vrijeme luduje

Ekstremno je toplo, a Vakula otkriva ima li ikakve nade za bijeli Božić

17.12.2019 u 06:49

Bionic
Reading

Prognoze za blagdanski tjedan nisu još dovoljno pouzdane po danima, ali se s relativno velikom vjerojatnosti može prognozirati da će i u tom tjednu biti relativno toplo

Prošlodnevne najave iznadprosječne topline i južine potvrđuju se iz dana u dan, pri čemu za ovaj tjedna gotovo i nema nekih znatnih promjena - na Jadranu i područjima uz njega bit će oblačnije, kišovitije, vjetrovitije, a u sjevernijim krajevima stabilnije, uz mjestimičnu jutarnju maglu, kaže Zoran Vakula za HRT.

Osim temperature zraka koja će biti oko rekordne za ovo doba godine, i mogla bi nekima prouzročiti zdravstvene tegobe, te neobične pojave u biljnom i životinjskom svijetu, i biometeorološke će prilike biti prilično nepovoljne, a bit će i ograničenja u prometu na Jadranu zbog jakog, gdjekad i olujnog juga.

  • +19
Snijeg u Gorskom kotaru Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Prognoze za blagdanski tjedan nisu još dovoljno pouzdane po danima, ali se s relativno velikom vjerojatnosti može prognozirati da će i u tom tjednu biti relativno toplo, i to manje nego u ovome tjednu.

Vjerojatnost mnogima željenog snijega i 'bijelog Božića' je vrlo mala. Čak i u gorju. Ali naravno, nada postoji. Možda se prognoze za sljedeći tjedan još promijene?!