DIPLOMATSKI SUKOB

Egipat zanijekao da je pozvao izraelskog ministra

23.04.2009 u 17:59

Bionic
Reading

Egipat nije pozvao u posjet izraelskog ministra vanjskih poslova Avigdora Liebermana, izjavio je u četvrtak glasnogovornik egipatskog ministarstva vanjskih poslova, zanijekavši tako vijest koja je stigla iz Izraela

'Ta je vijest potpuno neutemeljena', stoji u priopćenju službenog glasnogovornika ministarstva. 'Ravnatelj obavještajne službe pozvao je predsjednika izraelske vlade da dođe u posjet Egiptu, a datum tog posjeta još nije određen', dodao je. Visoki dužnosnik izraelskog ministarstva vanjskih poslova u četvrtak je izjavio za AFP da je Liebermana u Egipat pozvao ravnatelj egipatske obavještajne službe Omar Sulejman, koji je u posjetu Jeruzalemu.

Lieberman, vođa krajnje desničarske stranke Israel Beitenoua, izazvao je raspru s Egiptom kad je u listopadu, dok je još bio u oporbi, izjavio da egipatski predsjednik Hosni Mubarak može 'ići k vragu' zato što je odbio doći u službeni posjet Izraelu, a u prošlosti je znao spominjati mogućnost bombardiranja Asuanske brane u slučaju rata s Egiptom. Egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Geit nedavno je izjavio kako Liebermanu neće pružiti ruku pri susretu.