GORA JE GRČKA, IRSKA, ŠPANJOLSKA...

DZZS I HZZ: 'Nismo druga zemlja po visini nezaposlenosti!'

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 06.02.2011 21:44
  • Objavljeno 06.02.2011 u 17:49
burza zavod za zapošljavanje nezaposlenost HZZ

burza zavod za zapošljavanje nezaposlenost HZZ

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/24sata

Državni zavod za statistiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje reagirali su danas zbog, kako ističu, objektivnog i činjeničnog izvještavanja, na tvrdnje koje su pojedini mediji prenijeli s internetskog portala Business Insider - Money Game, da je Hrvatska druga zemlja po visini nezaposlenosti u svijetu te da je ispred nje samo Južnoafrička Republika

Naime, prema podacima Državnog zavod za statistiku, stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj prema anketi radne snage u 3. kvartalu 2010. iznosila je 11,5 posto, naglašava se u priopćenju.

U priopćenju se također podsjeća da je 'Međunarodna organizacija rada (ILO) kao specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda objavila izviješće o globalnim trendovima u 2011. - Global Employment Trends 2011.' a da 'pojedini mediji tvrde da su informaciju uzeli iz izviješća UN-a'.

'Podatke vezane uz rad, zapošljavanje i nezaposlenost objavljuje ILO na svojim stranicama', naglašavaju Državni zavod za statistiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

'Radi objektivne informiranosti navodimo da je, prema podacima Državnog zavod za statistiku, stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj prema anketi radne snage u trećem kvartalu 2010. godine iznosila 11,5 posto.

Također navodimo da je, prema podacima Eurostata, stopa nezaposlenosti u istom razdoblju - trećem kvartalu 2010. godine, bila veća u sljedećim zemljama: Estonija (15,5 %), Irska (13,9 %), Grčka (12,4 %), Španjolska (19,8 %), Latvija (18,0 %), Litva (17,8 %), Slovačka (14,1 %) itd', stoji u priopćenju.

'Podaci objavljeni na internetskim stranicama EUROSTAT-a odgovaraju podacima ILO-a', stoji u priopćenju Državnog zavoda za statistiku i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi