NAPAD PSIHIČKOG BOLESNIKA

Dvomjesečna beba iz Splita stabilnije

24.04.2009 u 08:49

Bionic
Reading

Dvomjesečna beba koju je u Splitu brutalno u subotu napao psihički bolesnik Antonijo H. stabilno je i diše samostalno

Djevojčica, koja je zadobila teške ozljede mozga, nije više na 'umjetnim plućima' i samostalno diše. No oporavak će trajati dugo, stoga liječnici još uvijek ne mogu davati nikakve prognoze, piše slobodna Dalmacija.

Napadač Antonijo H. trenutačno se nalazi u bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu. U ponedjeljak je oko sat i pol vremena s njim razgovarao stalni sudski vještak neuropsihijatar prof. Borben Uglešić.' Radi se o osobi bolesnoj od teškog oblika paranoidne shizofrenije s halucinacijama, ali zaista vam ne mogu kazati ništa vezano uz njegovo stanje. Svoj nalaz i vještačenje dostavit ću Županijskom sudu u Spliu gdje se nad njim provodi istraga', kazao je vještak.

Prvo je čuo Božji glas koji ga je naveo da baci kamen te je on zgrabio kamen i bacio ga na ujaka nesretne djevojčice koji je bio u šetnji s njom i njezinom majkom i nećakom.  Pod utjecajem zvučnih halucinacija, Antonijo je bacio na pod ujaka, majku i njezina nećaka, te zgrabio dijete iz kolica. Nakon što je dijete bacio na tlo, udario ga je nogom.

'Jedan glas mi je govorio da bacim bebu, a jedan da to ne radim. Želio bih da mi date telefon ili mobitel kako bih nazvao i pitao kako je beba. Tija bi reć da mi je žao što sam to napravija', kazao je navodno Antonijo psihijatru. Nakon toga, otišao je do mora, skinuo gornji dio odjeće i bacio se na stijene. Policajci su ga uspjeli nagovoriti da iziđe na suho, a od bacanja na stijene ostale su mu rane i kraste po rukama.