INCIDENT KOD KNINA

Dvojica napadača prijavljeni za zločin iz mržnje

12.07.2009 u 18:31

Bionic
Reading

Policija je dovršila kriminalističku obradu i uz kaznenu prijavu istražnom sucu šibenskog Županijskog suda privela dvojicu mladića koje sumnjiči da su u subotu rano ujutro upali u kuću 52-godišnjeg Srbina iz Žargovića kraj Knina i počinili tzv. zločin iz mržnje

Prema službenom policijskom izvješću dvojica uhićenih 19-godišnjaka su u subotu između 2,45 i 3,05 sati u alkoholiziranom stanju nasilno ušli u kuću 52-godišnjaka u Žargoviću gdje su razbijali namještaj te vrijeđali, prijetili i tjelesno napali vlasnika.

52-godišnjak je pritom lakše ozlijeđen, no u policiji dodaju kako bi se naknadno moglo utvrditi da je riječ i o težim ozljedama.

Prema pisanju medija brutalan napad dvojice pijanih mladića, doseljenika iz BiH, prekinuli su policajci, koji su ih pucnjevima iz pištolja spriječili da nastave zlostavljati 52-godišnjaka.

Nakon uhićenja 19-godišnjaci su privedeni u policijsku postaju, a nakon kriminalističke obrade, u nedjelju, privedeni istražnom sucu s kaznenim prijavama za prijetnju te uništenje i oštećenje tuđe stvari, motivirano mržnjom.

Zločin iz mržnje Zakon definira kao teži oblik kaznenog djela počinjen zbog mržnje na temelju rase, spola, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, društvenog položaja ili sličnih osobina.