KOBAN CANYONING

Dvoje Poljaka utopilo se u Sloveniji, treći kritično

10.08.2011 u 18:17

Bionic
Reading

Dvoje Poljaka utopilo se u srijedu rano popodne u rijeci Učja blizu Bovca u zapadnoj Sloveniji, dok su spasilačke službe trećeg uspjele reanimirati, ali je još u kritičnom stanju, objavili su slovenski mediji

Policija je objavila da se nesreća dogodila nešto poslije 12 sati blizu sela Žaga u općini Bovec. Neslužbeno, nastradali su iz skupine 7 poljskih državljana koji su se pokušali spustiti kanjonom rijeke koja je pritoka Soče tzv. canyoningom iako su prve informacije govorile da se radilo o rafterima.

Canyoning je adrenalinski sport u kojem se za svladavanje kanjona i rijeka koriste alpinistička oprema poput užadi, ali i hodanje, puzanje i plivanje. Mediji navode da se jedna od žena u skupini pri spuštanju rijekom okliznula i pala u riječni vir (tolmun), a voda je nakon toga progutala i muškarca i ženu koji su je željeli spasiti.

Žena koja je za unesrećenom skočila u rijeku je umrla, dok su muškarca uspjeli reanimirati. Navodno je skupina opasni canyoning izvela na svoju ruku i u incident nije upletena nijedna domaća agencija koja se organizacijom takvih izleta bavi.