DEVETNAESTOGODIŠNJI RAZBOJNICI

Dvojac u tri mjeseca počinio 17 teških krađa

20.05.2011 u 10:02

Bionic
Reading

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom 19-godišnjaka iz Karlovca i Duge Rese, riječka je policija riješila 17 teških i drskih krađa te dva razbojništva

Dvojac, koji je neprijavljeno boravio u Rijeci, počinio je drske krađe pretežno na području naselja Turnić i Krnjevo, i to u razdoblju od kraja veljače do svibnja ove godine.

Najčešće su im na meti bile starije ženske osobe koje su nosile zlatne lančiće ili ogrlice. Prišli bi im s leđa, odgurnuli i s vrata strgnuli nakit. Krali su tijekom tjedna, a vikendom su odlazili kući ili u Zagreb, gdje su prodavali ukradene predmete.

Policija ističe da mladići, nažalost, nisu birali žrtve, te su tako 5. svibnja u Medovićevoj ulici u Rijeci 69-godišnjoj Riječanki s vrata strgnuli zlatni lančić dok je sakupljala plastične boce. Nadalje, jedan od njih je u istoj ulici 24. veljače počinio kazneno djelo razbojništva u trgovini mješovitom robom. Sprejem je najprije pošpricao 33-godišnju prodavačicu iz Rijeke, zatim joj zadao više udaraca po tijelu pa se udaljio s oko 600 kuna.

Jedan od njih je tijekom travnja, u društvu 19-godišnjaka iz okolice Duge Rese, provalio i u kiosk u Veslarskoj ulici u Rijeci iz kojeg je ukrao cigarete i druge predmete. Dio ukradenih zlatnih lančića i ogrlica je pronađen te će biti vraćen vlasnicama, a ukupna šteta se procjenjuje na najmanje 35.000 kuna.

Dvojica 19-godišnjaka su uz kaznenu prijavu privedena u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci, dok će treći iz okolice Duge Rese biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za tešku krađu i prikrivanje.