nekoliko ranjenih

Tri osobe ubijene, nekoliko ozlijeđeno u pucnjavi u središtu Pariza

23.12.2022 u 13:08

Bionic
Reading

Tri su osobe ubijene a nekoliko je ranjeno u pucnjavi u središnjem okrugu Pariza, izvijestila je u petak francuska televizijska mreža BFM TV

Pariška policija priopćila je da se bavi incidentom u Rue d'Enghien i pozvala je javnost da se drži podalje od tog područja. TV BFM javila je da je napadač uhićen.

Jedan svjedok rekao je francuskoj novinskoj agenciji AFP da je ispaljeno sedam ili osam hitaca, što je izazvalo kaos na ulici.

Svjedoci su rekli da je napadač ciljao kurdski društveni centar i restoran, a tužitelji su rekli da će ispitati mogući rasistički motiv. Policija je brzo uhitila osumnjičenog u dobi od 69 godina koji je otprije poznat policiji.

O motivima se još uvijek nagađa, ali pretpostavlja se da rasno motiviran s obzirom da je napada francuski državljanin koji je optužen za pokušaj ubojstva mačem u migrantskom kampu u Parizu prošlog prosinca.

Lokalna gradonačelnica Alexandra Cordebard rekla je da je osumnjičeni također ranjen u pucnjavi i da je otvorena vatra na tri mjesta: centaru kurdske zajednice, restoranu i frizerskom salonu. Dvije osobe su upucane u salonu.

"Vidjeli smo starog bijelca kako ulazi i počinje pucati u kurdskom kulturnom centru, a zatim je otišao do susjednog frizera", rekao je radnik restorana Romain za AFP.