LJUBAVNI ZLOČIN I KAZNA

Dvije godine zatvora jer je zavodio kao 'šef tajne službe'

08.07.2013 u 14:49

Bionic
Reading

Zato što je izvjesnu T.H. odveo u krevet i čak dogurao do zaruka bajkama da je šef tajnih službi i multimilijunaš – ali i zato što je lažnim predstavljanjem tijekom dvije godine izmamio novac od poduzetnika, Izraelac Shai Raz u nedjelju je osuđen na 27 mjeseci robije

Pred sudom u gradu Rehovotu Raz je priznao većinu točaka optužnice, a kao glavni motiv svog postupanja naveo je želju da zavede dotičnu T.H.

Lažno joj se predstavljajući kao 'Daniel Rozen', zamjenik direktora izraelske tajne službe Mossad, Raz je s njom započeo romantičnu vezu, a u ožujku ove godine par se, kako javlja Jerusalem Post, trebao i vjenčati.

U zavodničkom zanosu koji ga je otjerao u zločin 41-godišnji Raz je svojoj dragoj pokazivao falsificirane bankovne račune, među kojima je bio i 'dokaz o 150 milijuna dolara na kontu.

No Raz je u svoju prevaru uvukao i Yoava Taama, sigurnosnog konzultanta kojem se predstavio kao bivši obavještajac koji mu nudi posao i veze. Obećavši mu suradnju sa šefom Mossada Tamirom Pardom, prevarant je naveo Taama da mu iznajmi limuzinu na više mjeseci, kupi I-pod te plaća uredske prostore i skupe hotelske apartmane. Za te stvari morat će svojoj žrtvi vratiti oko 26 tisuća eura.

U članku se ne navodi kako je razotkrivena Razova opsjena.