NAJMLAĐA HRVATSKA STRANKA U AKCIJI

Dvije društveno korisne akcije u tjedan dana kao najbolja kampanja

29.04.2013 u 16:00

Bionic
Reading

Stranka mladih, ZA _ _ _ _ GRAD, nastala kao svojevrsna aktivistička udruga koja prije svega želi dosljedno ostvariti nešto što se zove 'direktna demokracija', u tek drugom tjednu svog službenog postojanja već je iz virtualne inicijative u stvarnu akciju pretočila svoju prvu ideju. Radi se o prvom projektu 'Književnost u javnom prijevozu' koji su predložili građani, a koji je proteklog tjedna svoju 'premijeru' doživio u ZET-ovim tramvajima. 'Prijedlog je na web platformu stranke ZA _ _ _ _ GRAD postavila građanka Antonija, a njen prijedlog u vrlo kratkom vremenu prikupio je dovoljan broj glasova građana i time zaslužio svoju realizaciju', stoji u priopćenju stranke

'Akciju smo 'gerilski' odradili, snimili je, a snimku postavili na YouTube. Nismo se dogovarali sa ZET-om, ali nismo učinili ništa loše, već ukazali na to da se kvalitetne ideje mogu ostvariti uz malo dobre volje. Kao što to, primjerice, rade razni 'nuditelji kredita' svojim lecima već godinama, mi smo umjesto zelenaške, građanima pružili kulturnu ponudu', rekla je Tena Škiljević, PR agentica i članica stranke Z A _ _ _ _ G R A D. 'Ovime smo zorno pokazali kako se prijedlozi građana mogu poštivati i realizirati, a time su pokazali kako ćemo upravo to i činiti u Gradskoj skupštini', zaključila je Škiljević.


Kako je zamišljeno, tako je i učinjeno - tekstovi su tijekom dana privezani za rukohvate na većini gradskih tramvajskih linija, a građanima su za čitanje 'podmetnuti' ulomci iz romana Ede Popovića 'Oči', 'Sloboština' Miroslava Mićanovića, 'Markov trg' Marka Pogačara te pjesma 'Botanički vrt' Dinka Telećana.


Istim tempom naprijed

Stranka ZA _ _ _ _ GRAD nastavlja dalje sa svojom zadaćom realiziranja prijedloga građana koje većina podrži. Tako će u subotu, 13. travnja, u djelo provesti i ideju kojom potiču promišljanje o revitalizaciji javnih prostora. Održat će se akcija čišćenja ilegalno postavljenih plakata na napuštenim prostorima koji se nalaze u Tratinskoj ulici na Trešnjevci.

'Stranka ovom akcijom, za koju je u MUP-u prijavljen skup, kroz društveno koristan rad želi potaknuti same građane da participiraju u odluci o tome čemu bi ti, ali i ostali prostori koji su u sličnim uvjetima trebali služiti te naglasiti da budućnost gradskih prostora nikako ne smije biti takva da zaboravljeni leže iza debelog sloja plakata', stoji također u priopćenju. Kao i akcija 'Književnost u javnom prijevozu', i subotnje čišćenje pročelja zgrada ima svoj virtualni 'backup' u obliku videa koji su članovi stranke postavili na YouTube.


Članovi ove mlade stranke odlučili su se aktivno uključiti u rješavanje problema grada te sasvim ozbiljno računaju na izborni uspjeh i ulazak u Gradsku skupštinu. Kredo im je novina kojom žele osvježiti i na političku mapu grada donijeti mogućnost da svi građani sudjeluju u sukreiranju njihovog političkog programa putem web platforme www.za-grad.com . Ona se iz dana u dan puni prijedlozima i idejama svih onih koji žele da grad bolje funkcionira i svojim ulaskom u političku strukturu vlasti u gradu, dosadašnja će se morati mijenjati zajedno sa strankom ZA _ _ _ _ GRAD.