policija traži pojačanje

Dva prosvjeda protiv parade ponosa u Sarajevu: (Ne)vrijednosti koje propagirate mi nikada nećemo podržati

29.08.2019 u 14:38

Bionic
Reading

Konzervativne udruge najavile su u četvrtak prosvjede koji bi se trebali održati paralelno s prvom paradom ponosa u Sarajevu 8. rujna, a lokalna policija zatražila je pomoć drugih agencija u zemlji kako bi se spriječili incidenti

Udruga 'Svjetlo', koja zagovara poštivanje islamskih propisa, pozvala je građane na mirnu šetnju protiv parade u središtu Sarajeva.

'Obavještavamo organizatore najavljene parade LGBT populacije da ih ne podržavamo i da ćemo taj svoj stav iskazati mirnom šetnjom. Pozivamo se udruge i građane da nam se pridruže na toj šetnji istoga dana kada je najavljena i parada', priopćili su iz organizacije koja pomaže bošnjačkim povratnicima u Republici Srpskoj i ugroženim obiteljima.

Kažu da žele zaštititi obiteljske od promoviranja posve suprotnih vrijednosti i tvrde da biološke obitelji ne mogu zamijeniti nikakve druge zajednice.

'(Ne)vrijednosti koje propagirate mi nikada nećemo podržati. Živjela tradicionalna obitelj', ističu u udruzi 'Svjetlo'.

Drugi prosvjed organizirala je neformalna skupina na društvenim mrežama i trebao bi se održati u naselju Ciglanama nedaleko kojega bi trebala proći parada ponosa.

Županijska policija objavila je da će angažirati dovoljan broj policajaca i da je u pomoć pozvala Upravu za koordinaciju policijskih tijela BiH, Federalnu upravu policije i policajce iz četiri druge županije.