JEDNODNEVNI POSJET

Dva američka aviona F-16 zbog kvara prisilno sletjela u Pulu

20.12.2012 u 19:34

Bionic
Reading

Da su u pulsku zračnu luku sletjela dva NATO-ova aviona, potvrdili su ovih dana za Glas Istre iz Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a

'Zbog kvara na jednom od njih, sletjeli su u zrakoplovnu luku Pula, gdje su ih prihvatili civilni predstavnici zrakoplovne luke', piše u odgovoru nadležne službe MORH-a.

Više detalja dali su na pulskom aerodromu. 'Dva američka vojna zrakoplova F-16 sletjela su prošlog tjedna nešto nakon 10 sati kada je kontrola leta zaprimila dojavu jednog pilota da mora prisilno sletjeti zbog izvanredne situacije. Odmah smo poduzeli sve potrebne mjere, od organizacijskih do sigurnosnih, angažirali vatrogasce, sigurnosne službe i sve što nalaže takva situacija. Naime, dva zrakoplova letjela su na rutinskom letu, matična im je baza Aviano, a pripadnici su Triple Nickel. Razlog prisilnog slijetanja bio je navodno pad tlaka ulja u motoru. No, je li to bila samo indikacija ili stvarni problem, teško možemo reći, ali slijetanje je zatraženo iz sigurnosnih razloga', rekao za Glas Istre direktor Zračne luke Pula Bruno Rogović.

Piloti su, dodaje Rogović, odmah zvali svoje mehaničare, a već sljedeći dan avioni su napustili pulski aerodrom.