POGODOVANJE HDZ-OVU KANDIDATU

Duspara ponovno DIP-u prijavio Sbtv

28.05.2013 u 17:32

Bionic
Reading

Nezadovoljni reakcijom Gradskog izbornog povjerenstva u Slavonskom Brodu vezano uz prijavu da lokalna Sbtv protežira kandidata za gradonačelnika Dragana Jelića (HDZ), izborni stožer nezavisnog kandidata Mirka Duspare koji se žali da mu lokalna televizija ne da ni plaćeni oglas, slučaj je ponovno prijavio Državnom izbornom povjerenstvu.

'Gradsko izborno povjerenstvo Slavonskog Broda, kojem je na čelu Slaven Vidmar, iako već dosad dvaput upozoreno od Državnog izbornog povjerenstva i dalje podržava kršenje članka 38. Zakona o lokalnim izborima koji obavezuje sve medije da omoguće ravnopravnu predizbornu utakmicu svim kandidatima', stoji u priopćenju Dusparinog izbornog stožera.

Po njihovim tvrdnjama od subote na Sbtv-u se vrte promidžbeni spotovi Dragana Jelića, te je on zastupljen i u informativnim programima Sbtva, dok Duspara nije u mogućnosti ni platiti za emitiranje svojih promidžbenih poruka.

Iz izbornog stožera traže da im se omogući da se u istim terminima kada se vrte spotovi protukandidata Dragana Jelića vrte i spotovi Mirka Duspare, uz plaćanje pod istim uvjetima.

Gradsko izborno povjerenstvo danas je Dusparinom stožeru poslalo očitovanje u kojem prenosi odgovor Marizabele Mijakić, direktorice lokalne televizije, na pritužbe Dusparina stožera.

Međutim u očitovanju GIP-a nema konkretnog stava o konkretnim pritužbama koje je Duspara prijavio, GIP samo poziva da izbornu promidžbu treba nastaviti u korektnom tonu i u skladu s zakonom.

Mijakić tvrdi da je Sbtv uredno poslao ponudu Duspari i ističe da je iz odgovora njegova izbornog stožera vidljivo da nema namjeru koristiti usluge oglašavanja Sbtv-a, a cijelu je ovu situaciju pomno isplanirao i konstruirao kako bi isprovocirao reakcije javnosti i medija, kao i zaposlenike Sbtv-a koji profesionalno obavljaju svoj posao.

Iz Dusparinog izbornog stožera traže žurno očitovanje i sankcioniranje predsjednika GIP-a u Slavonskom Brodu Slavena Vidmara i predsjednika ŽIP-a BPŽ-a Zlatka Mirkovića koji prema stavu stožera 'dopuštaju i podržavaju kršenje zakona ne poduzimanjem odgovarajućih zakonskih mjera.'

U prvom krugu izbora za mjesto gradonačelnika Slavonskog Broda Mirko Duspara osvojio je 40,12 posto glasova, a njegov najjači protukandidat Dragan Jelić (HDZ) 31,19 posto.