KAZNA ZA POMORSKE KOMPANIJE

Dubrovniku 625 tisuća eura odštete za havariju!

16.06.2010 u 13:23

Bionic
Reading

Pomorske kompanije MSC i Club Med isplatit će Rezervatu Lokrum i dubrovačkom vodovodu 625 tisuća eura za štetu učinjenu 2004. na sidrištu ispred otoka Lokruma, dogovoreno je to na sastanku gradonačelnika Andre Vlahušića i predstavnika pomorskih kompanija

Brodovi tih kompanija su 2004. sudjelovali u pomorskoj havariji koja je rezultirala oštećenjem na električnim i vodovodnim instalacijama otoka Lokruma.

Putnički brodovi Armonij' i Club Med 2 bili su usidreni u blizini Lokruma, a usred jakog nevremena te okretanja prvog i zapetljavanja u sidru drugog broda pokidali su podmorski cjevovod, električne i telefonske kablove.

Havarija je prekinula dotok vode do Lokruma, pa su zbog straha od požara privremeno bile zabranjeni posjeti.

Gradonačelnik Vlahušić kazao je predstavnicima pomorskih kompanija da grad želi i dalje biti dobar dugoročni partner njima i svim drugim brodovima i putnicima koji posjećuju Dubrovnik, jer je, kako je rekao, kruzing turizam u ovom trenutku jedan od najvažnijih segmenata dubrovačkog gospodarstva.

U tom smislu izuzetno je važno da je dogovor postignut kako ovaj spor ne bi narušavao uzajamno dobre odnose, zaključio je Vlahušić.