NNNI

Dubrovnik u pripremama za obranu od suše

21.07.2012 u 18:10

Bionic
Reading

Stožer zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije zaključio je danas da je potrebno preispitati kapacitete koji se mogu koristiti u slučaju dugotrajne suše te dogovorio da će u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo izdat naputke o načinima ponašanja za vrijeme mogućeg dugtrajnog toplotnog vala

Stožer se sastao zbog dugotrajne suše, toplinskog vala te ekstremnih vremenskih uvjeta koji protekla dva mjeseca vladaju Dubrovačko-neretvanskom županijom. Razgovaralo se o mogućim problemima u opskrbi vodom posebno na otocima.

Načelnik Stožera i zamjenik župana Frano Skokandić naglasio je kako je u gradovima i općinama još jednom potrebno preispitati kapacitete koji se mogu koristiti u slučaju dugotrajne suše.

Istaknuto je kako je posljednja elementarna nepogoda radi suše proglašena 2011., kada su prijavljene štete iznosile 199 milijuna kuna.

Dogovoreno je da će se i dalje voditi računa o sanitarnom pregledu cisterni kojima se doprema pitka voda, a napravit će se i objedinjeni popis vozila koji se za tu namjenu koriste.