AKCIJA I U ZAGREBU, SPLITU I ZADRU

Dubrovnik pod opsadom policije, uhićeno 14 osoba

  • +14

Policija u Dubrovniku

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Bionic
Reading

Diljem Hrvatske i u drugim državama regije u tijeku je završetak velike kriminalističke akcije suzbijanja trgovine drogom. Na dubrovačkom području traži nekoliko osoba povezanih s organiziranim kriminalom, a prema najnovijim informacijama uhićeni su i članovi specijalizirane zaštitarske tvrtke te neki ugostitelji. Ukupno je u policijskim akcijama u Dubrovniku, Zagrebu, Zadru i Splitu uhićeno 14 osoba. Ulazi i izlazi iz Dubrovnika strogo se kontroliraju. Riječ je o akciji u sklopu one međunarodne pod nazivom 'Šetač' tijekom koje je razbijen lanac krijumčara droge na tzv. Balkanskoj ruti

'U tijeku je međunarodna akcija uhićenja osoba koja se bave ilegalnom trgovinom droge, koja se provodi u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori', izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srpske Radoslav Jovičić.

U velikoj međunarodnoj akciji protiv dilera policija je, neslužbeno se doznaje, u više hrvatskih gradova od ranog jutra uhitila 14 osoba i zaplijenila veću količinu marihuane. Višemjesečna USKOK-ova akcija rezultirala je uhićenjima na području Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba. Izvršene su i pretrage kuća i drugih prostora, čije su vlasnike duže vrijeme pratili USKOK i policija.

Maskirani policajci s dugim cijevima izašli su na kontrolne točke Dubac i Sustjepan u Dubrovniku te provjeravali vozače u akciji koja je počela oko 5 sati ujutro, piše Dubrovnik.net. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su informaciju da se kontroliraju ulazi i izlazi iz grada. U Ravnateljstvu policije objasnili su da je riječ o završetku velike kriminalističke akcije koja se provodi već neko vrijeme. Akcija traje u više policijskih uprava u Hrvatskoj te u inozemstvu, piše Večernji list.

Članovi specijalizirane zaštitarske tvrtke, uhićeni su danas u velikoj policijskoj akciji na području Dubrovnika. Za pojedince je još u tijeku pretres kuća, a potom se očekuje privođenje. Inače, zaštitarska kuća je poznata po suradnji s nekim od velikih imena u svijetu glazbe poput Jay Z-a i Fat Boy Slima, piše Dubrovački dnevnik

Navodno se obavlja pretres još nekoliko kuća osoba koje su duže vrijeme pod nadzorom USKOK-a i policije. Riječ je o bračnom paru iz Čibače koji su vlasnici caffe bara u Uvali Lapad. Doznajemo kako je Damir Šetka, vlasnik caffe bara Movie u Lapadskim dvorima nakon pretresa spomenute lokacije priveden u Villu Palmu na ispitivanje.

Spominje se i brojka od čak 20 uhićenih. U samoj Hrvatskoj se pretrage navodno odvijaju u okolici Splita i Zagreba.Članovi zaštitarske tvrtke navodno su uhićeni , a oni će skupa s ostalima, nakon ispitivanja u Dubrovniku, biti odvedeni u Zagreb u USKOK na ispitivanje budući da je u pitanju međunarodni kriminal. Navodno je kod privedenih osoba policija pronašla velike količine eura, droge, pa čak i oružja.

Policajci s dugim cijevima viđeni su i na zagrebačkim prometnicama, točnije na rotoru kod južnog izlaza iz grada. Iz Policijske uprave zagrebačke samo su rekli da se rovodi akcija u suradnji s drugim policijskim upravama i USKOK-om, no detalje akcije još ne otkrivaju.

Na šest mjesta u dubrovačkom akvatoriju u posljednjih je mjesec dana u moru pronađeno više desetaka paketa u kojima se najvjerojatnije nalazi marihuana.U posljednjih mjesec dana paketi s biljem nalik marihuani u šest su navrata pronađeni u moru uz obale Lastova, Prevlake, Lokruma, Konavala i Lopuda. Uz pojedinačne pakete više ih se znalo nalaziti u torbama, a osim pomorske policije pronalazili su ih i ribari.

Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja izjavila je da je akciju pokrenula policija RS-a te kako je zasad u njoj na području više država uhićeno 50 dilera. Dodaje da je u akciji zaplijenjeno ukupno 350 kilograma 'skunka', pola kilograma heroina i veća količina oružja i eksploziva. Iz Tužiteljstva BiH priopćili su da je u pretragama na više lokacija uhićeno 18 osoba. Jučer je u zajedničkoj akciji MUP-a RS-a i FBiH kodnog naziva 'Svitanje' uhićeno sedam osoba za trgovinu drogom i oružjem.

Crnogorske Vijesti pišu da je u ovoj akciji u toj državi u više gradova uhićeno deset osoba. Akcija je i u Crnoj Gori počela rano jutros, a posebna jedinica policije ispremetala je više lokacija u više gradova.

Više o međunarodnoj akciji pročitajte ovdje

Akcija uhićenja