NOVI ČAČIĆEVI ROKOVI

'Duboko suosjećam s ljudima koji su na granici preživljavanja'

radimir čačić

radimir čačić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzi/Pixsell

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić iznio je na Novoj TV nove prognoze o gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, pa je najavio kako će se 'zaustavljanje pada standarda vjerojatno dogoditi u drugoj polovici iduće godine, a rast gospodarstva sigurno ne prije kraja mandata'. 'Godine 2014. i 2015. će biti godine poboljšanja. Nije utješno, ali je istinito', rekao je Čačić

'Prvi efekti rada ove Vlade, što se tiče otvaranja radnih mjesta i investicija, vidjet će se već tijekom sljedeće godine', naznačio je Čačić za Novu TV

'Morat će se osjetiti trend, zaustavljanje pada i početak rasta - to su već prvi efekti. Ali stvarni efekti u smislu stranog investiranja će se osjetiti 2014/2015. Prve mjere, prvi koraci u ulasku stranog kapitala će biti privatizacijski proces koji smo započeli ove godine', rekao je Čačić, podsjećajući da su izabrani konzultanti za Croatia osiguranje, da je u procesu HPB, da su izabrani konzultanti za monetizaciju.

Ponavljajući svoje teze o gangreni i dijabetesu, vicepremijer Radimir Čačić rekao je kako se 'odgovorna Vlada mora biti u stanju suočiti s činjenicom da se gospodarski organizam raspada, da tijelo kojem je Vlada glava ima gangrenu ili dijabetes i da odgovorna Vlada ne smije žmiriti nad tom činjenicom bez obzira što to ne boli'.

'Ako Vlada zakasni s liječenjem i lijekovi ne pomažu, onda moramo amputirati nogu ili odstraniti plućno krilo zahvaćeno karcinomom ako želimo preživjeti. Možda to nisu utješne činjenice, ali jednostavno je tako', rekao je Čačić.

Svjestan je kako će se bunt i nezadovoljstvo građana pojaviti, kao što će se, kako je rekao, pojaviti demagogija i politikantstvo. 'Svi oni koji besramno govore o ovoj temi, a doveli su u poziciju da nisu liječili organizam kroz sve što smo naslijedili, oni će o tome i dalje govoriti, ali konačni rezultat će biti taj koji će ljudi mjeriti', najavio je Čačić.

Priznao je i kako postoje nezadovoljstvo i kritike, te ih ocijenio kao 'ljudske i razumljive. 'Duboko suosjećam i razumijem ljude koji ostaju na cesti, čije obitelji su orijentirane na socijalnu pomoć. Potpuno to razumijem, ali da bismo održali poslovanje u tvrtkama kao što je Gredelj, pola ili dvije trećine zaposlenih, nažalost, moraju otići. Svi ne mogu ostati. Nemamo izbora', zaključio je Čačić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi