reakcija politike

Državni vrh izrazio sućut: Slaven Letica obilježio je društveni i politički život Hrvatske

25.10.2020 u 15:20

Bionic
Reading

Državni vrh, uključujući predsjednika Zorana Milanovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića te premijera Andreja Plenkovića izrazio je sućut povodom smrti Slavena Letice

'Izražavam svoju iskrenu sućut obitelji gospodina Slavena Letice, s tugom i žaljenjem sam primio vijest o njegovoj smrti. Svojim sveučilišnim radom, a posebno kao publicist, sociolog i političar gospodin Letica značajno je obilježio društveni i politički život Hrvatske', kratko je na Twitteru Ureda predsjednika objavio Zoran Milanović.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković uputio sućut obitelji Slavena Letice

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji sveučilišnog profesora i bivšeg zastupnika Hrvatskoga sabora Slavena Letice, koji je umro danas u Zagrebu, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

"Molim vas da, uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze najiskrenije sućuti. Gospodina Slavena Leticu pamtit ćemo kao istaknutog sociologa i sveučilišnog profesora na Medicinskom fakultetu te plodonosnog autora s nizom objavljenih znanstvenih i stručnih knjiga i članaka.

Posebno ćemo pamtiti angažman gospodina Letice kao zastupnika u petom sazivu Hrvatskoga sabora, u kojem je aktivno radio na promicanju demokratskih procesa u Hrvatskoj, osnaživanju višestranačja te zastupanju hrvatskih stajališta u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe", navodi se u brzojavu sućuti obitelji Letica predsjednik Sabora Jandroković.

  • +6
Slaven Letica Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Plenković: Slaven Letica obilježio je društveni i politički život Hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u nedjelju izraze sućuti obitelji Slavena Letice, koji je umro danas u Zagrebu, istaknuvši da je kao istaknuti hrvatski sociolog, sveučilišni profesor, publicist i političar, obilježio društveni i politički život Hrvatske.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Slavena Letice. Kao istaknuti hrvatski sociolog, sveučilišni profesor, publicist i političar, obilježio je društveni i politički život Hrvatske. Pamtit ćemo ga kao savjetnika prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, i predanog saborskog zastupnika", istaknuo je Plenković u izrazima sućuti. 

Poručio je i da je Letica, kao ugledan profesor, odgojio naraštaje studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a iza sebe ostavio je brojne članke, kolumne i knjige u kojima ostaje sačuvano njegovo bogato znanje, iskustvo i promišljanja.

"U ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj, primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime hrvatske Vlade i u moje osobno ime", stoji u izrazima sućuti premijera Plenkovića.

 Istaknuti hrvatski sociolog, sveučilišni profesor, publicist i političar Slaven Letica (1947. Podgora) umro je u nedjelju u Zagrebu u 74. godini nakon duge i teške bolesti.