POMOĆ UNESREĆENIMA

Državni stanovi dat će se ljudima koji su ostali bez krova nad glavom

20.05.2014 u 10:13

  • +20

Poplava u Slavoniji,spašavanje mještana iz potopljenog sela

Izvor: tportal.hr / Autor: Montaža: Cropix/pixsell

Bionic
Reading

Nakon što su poplave poharale Hrvatsku te se krenulo u organizirano prikupljanje humanitarne pomoći Državni ured za upravljanje državnom imovinom stavio je na raspolaganje tri nekretnine za potrebe odlaganja humanitarne pomoći kako bi se olakšala njena raspodjela onima kojima je pomoć nužna. Riječ je o prostorima u Đakovu, Slavonskom Brodu i Županji

Kako je vodeni val brojnim stanovnicima na istoku Hrvatske uništio domove, Državni ured za upravljanje državnom imovinom će u skladu s mogućnostima jedinicama lokalne samouprave na poplavljenom području staviti na privremeno raspolaganje slobodne stanove u državnom vlasništvu. Cilj je pomoći stradalnicima kojima su uništeni domovi, a pomoć im je prijeko potrebna. S obzirom na raspoložive mogućnosti, osim u Slavonskom Brodu, Županji i Vinkovcima, moguće je da se na privremeno raspolaganje jedinicama lokalne samouprave ponude i stanovi u Osijeku i Požegi te po potrebi i u Sisku.

Utvrđuje se broj stanova koji će biti stavljeni na raspolaganje te će jedinice lokalne samouprave, gradovi i općine na poplavljenom području u što kraćem roku dobiti obavijest o tome koji su stanovi na raspolaganju za privremeni smještaj stradalih od poplava.