GREŠKA TEŠKA 22 MILIJUNA KUNA

Državni odvjetnik priznao propust: Promaklo mi je!

26.05.2014 u 08:02

Bionic
Reading

Zbog propusta Općinskog državnog odvjetništva u Puli, koje je protiv nekad poznate riječke aviokompanije Air Adriatic i odgovorne osobe Deana Čabrića propustilo pokrenuti istražni zahtjev za kazneno djelo prijevare, oštećene tvrtke ICC Economy Petrović i Aviation Personal Service, u vlasništvu Slavka Petrovića i Boška Vujinovića, protiv RH su podnijele imovinsko-pravni zahtjev na iznos od 22 milijuna kuna! - piše Novi list

Vujinović i Petrović smatraju da je zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Puli Vlado Šćur propuštanjem pokretanja istražnog postupka protiv Deana Čabrića počinio kazneno djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, zbog čega su protiv njega DORH-u podnijeli kaznenu prijavu, a podnijeli su i prijavu za počinjena stegovna djela. Zato što je kazneno djelo prijevare, za koje su sumnjičili Deana Čabrića i njegovu zrakoplovnu kompaniju Air Adriatic, u međuvremenu otišlo u zastaru, oštećenici sada pred RH postavljaju imovinsko-pravni zahtjev na iznos od 22 milijuna kuna, za koliko smatraju da ih je Dean Čabrić prevario u razdoblju od srpnja 2002. pa do kolovoza 2006.

Zvuči bizarno, no zamjenik ODO-a u Puli Vlado Šćur oštećenicima Vujinoviću i Petroviću obratio se dopisom kojim otvoreno priznaje svoju grešku, navodi Novi list.

'Ovo državno odvjetništvo je u ožujku 2011. podnijelo istražni zahtjev protiv Deana Čabrića i Air Adriatica zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Prilikom pisanja istražnog zahtjeva promaklo mi je navesti, pod posebnom točkom, i činjenični opis u svezi kaznenog djela prijevare, počinjenog na štetu tvrtke ICC Economy Petrović. Da sam počinio navedeni propust, shvatio sam tek kad sam primio vaš dopis i ponovno pročitao vašu kaznenu prijavu i pregledao spis. Kako i zašto se to dogodilo, ni sam ne mogu pronaći logično rješenje. Samo znam da u trenutku pisanja istražnog zahtjeva uopće nisam bio svjestan tog dijela prijave za prijevaru te da mi se nikada nešto slično nije dogodilo. Trudim se maksimalno savjesno obavljati svoj posao. U ovom trenutku nije ni bitno kako mi se to dogodilo, nego je li moguće i kako ispraviti ili ublažiti posljedice mog propusta', samokritičan je Šćur, prenosi Novi list u kojem tekst možete pročitati u cijelosti.