BEZVLAŠĆE NA SNAZI

Državni inspektorat neće raditi još tjedan dana?!

08.01.2014 u 11:28

Bionic
Reading

Državni inspektorat je nakon 15 godina rada ugašen 1. siječnja 2014. Pedeset tisuća predmeta ostalo je neriješeno, a 776 inspektora trebalo ih je početi rješavati s novih radnih mjesta - u pet ministarstava kojima su dodijeljeni izmjenom zakona

Međutim, niti jedno ministarstvo nije ustrojilo inspektorsku službu tako da može početi s obradom prijava. No, sva su ministarstva otvorila e-mail adrese na koje građani mogu prijaviti slučajeve. Kako se čini, inspekcije neće profunkcionirati još najmanje tjedan dana.


Novinar Jutarnjeg lista pokušao je prijaviti razne nepravilnosti no naišao je na potpuni kaos koji podsjeća na igru pokvarenog telefona. Nazvao je pet ministarstava ali tamo nije bilo nikoga tko bi izašao na teren.

'Dobar dan, molim vas inspekciju zaštite na radu. Mojem prijatelju koji radi na jednom gradilištu ne daju zaštitnu kacigu i rukavice', kazao je. 'Nema problema, slučaj možete prijaviti na novu e-mail adresu na koju se zaprimaju prijave građana, a sada ću vas spojiti s inspektoricom', kaže muškarac s druge strane.

'Konačno, zvao sam vas zbog toga i prošli tjedan, 2. siječnja, ali su mi rekli da inspektori iz Državnog inspektorata još nisu premješteni kod vas', kaže ženskoj osobi koja se ubrzo javila.
'Postoji problem. Inspekcija jest premještena, ali za sada može samo zaprimati prijave, bilo telefonski ili na e-mail. Ne može ići na teren', kaže tajnica.

'Znate, prošli tjedan je bila Nova godina, svi ti praznici... S obzirom na to da je sve još u početku, odnosno još je u tijeku organizacija i prijenos podataka iz Državnog inspektorata, za sada nećemo moći riješiti vaš problem', mrtvo-hladno odgovorila je tajnica Ministarstva.

Više pročitajte ovdje