ŽIVI ZID U AKCIJI

Dramatična deložacija u Sv. Filipu i Jakovu

03.09.2014 u 13:59

  • +8

Deložacija u obitelji Jasika

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Bionic
Reading

Oko deset sati počela je deložacija Dubravke Jasike iz Svetog Filipa i Jakova kod Biograda. Ona kaže da svoju kuću ne namjerava napustiti ni po cijenu života jer tvrdi da nikad nikome nije bila dužna niti ju je prodala, javlja RTL

Osim policije i sudskih izvršitelja, u kući su bili članovi udruge Živi zid koji pokušavaju spriječiti deložaciju, javlja RTL.

'Policija je onemogućila pristup novinarima RTL-a i VOX TV-a. Tako izgleda sloboda medija u policijskoj državi', napisali su iz Živog zida na Facebooku. 'Režim nema milosti', poručuju iz Živog zida dok se specijalci pripremaju za nasilnu deložaciju.

'Krenulo je čupanje, a policija nasilno izvlači ljude!', javio je Živi zid.


Nešto prije 11 sati policija se uspjela probiti u kuću i iznijela 30-ak aktivista Živog zida te na kraju i Dubravku Jasiku i njezina sina.

Dubravka Jasika u vrijeme rata mijenjala je kuću u Banjoj Luci za kuću u Sv. Filip i Jakovu. U nju nije mogla ući jer su u njoj od 1993. još bile izbjeglice. Navodno su joj vlasnik nekretnine Martin Knežević i još neki obećali srediti izlazak izbjeglica, tražeći da potpiše lažan kupoprodajni ugovor koji bi onda oni kao vlasnici pokazali izbjeglicama i tražili da se isele.

Jasika je bezuspješno pokušala dokazati da je s vlasnikom Kneževićem potpisala fiktivan ugovor i da je prevarena, no on se pokazao pravovaljanim, a primjedbe za krivotvorenje i prevaru sud nije prihvatio.