'FINI' BJEGUNAC POSLAO ISPRIČNICU

'Draga sutkinjo, neću doći na sud jer sam u bijegu'

robert knežević

robert knežević

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Robert Knežević (36) je, nakon što pobjegao iz zatvora u Gospiću, poslao pismo sutkinji zagrebačkog Općinskog suda Sandi Bramberger-Ostoić kod koje se protiv njega i Mladena Vladovića (56) vodi ponovljeni postupak zbog preprodaje tuđeg zemljišta u Hercegovačkoj ulici vrijednog 195.000 eura. Sutkinji je napisao da se ne može pojaviti se na ročištima jer se nalazi u bijegu

Knežević je pobjegao 20. rujna, i to kroz glavna vrata gospićkog zatvora. Iskoristio je trenutak kada su ga pravosudni policajci prepratili do poluotvorenog odjela gdje ga je čekala supruga. Tada je otključao glavni ulaz i šmugnuo.

No ovaj put pristojno je obavijestio sutkinju da je pobjegao, a u pismu joj je i objasnio razloge svog čina. Knežević je, naime, nezadovoljan što se još uvijek nalazi na odsluženju jednoipolgodišnje kazne zatvora zbog krivotvorenja isprava, a za to krivi suca izvršenja jer, tvrdi, pogrešno tumači zakon. U pismu najavljuje svoj povratak 'čim bude riješena ova zavrzlama' te sutkinji obećava da će doći na sud jer želi konačno započeti normalan život. Inače, već je osuđen jer je dobavljačima ostao dužan oko 4,3 milijuna kuna, od čega 3,5 milijuna kuna PIK-u Vrbovec.

Bivši direktor tvrtke Mesomarkt i Fajdetić samo se nekoliko puta pojavio u sudnici, a tada je opet odlučio pobjeći. U zatvoru je proveo šest godina i dva mjeseca, a izašao je 2007. godine.

U postupku, koji se trenutno vodi na Općinskom sudu, optužen je jer je Franu Bulića (67), nekadašnjeg direktora Dalme te dobitnika Nagrade grada Splita, a sada beskućnika, nagovorio da se, uz lažne dokumente, predstavi kao vlasnik parcele u Hercegovačkoj. Zemljište su prodali, a novac podijelili. Bulić se jedini pojavio na prvom suđenju, a pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora. Knežević i Vladović još čekaju kazne, piše Jutarnji.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi