MISTERIOZNA TUŽBA

Doznajemo tko je još u 90-ima podnio kaznenu prijavu protiv Todorića i gdje je nestala

20.10.2017 u 16:45

Bionic
Reading

Nakon što je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u petak kazao da ima informaciju kako u Uredu predsjednice postoji kaznena prijava protiv Todorića koja je podignuta '90-ih godina, tportal je doznao tko je podignuo tu kaznenu prijavu i gdje se ona, ako postoji, nalazi

'Doznao sam da u Uredu predsjednice postoji kaznena prijava protiv Todorića koja je podignuta '90-ih godina. To pokazuje da su institucije zakazale, ali i DORH. Po toj kaznenoj prijavi nije napravljeno ništa', rekao je Grmoja.

Kaznena prijava koju spominje Grmoja navodno se tiče robnih zaliha. S obzirom da je prijava navodno podnesena 1996. možda bi mogla biti povezana s aferom Pšenica zbogf koje je upravo te godine osnovano saborsko istražno povjerenstvo.

U uredu predsjednice za tportal su kazali kako je arhivsko gradivo iz vremena predsjednika Franje Tuđmana ali i Stjepana Mesića predano je Hrvatskom državnom arhivu sukladno Zakonu o arhivskom gradivu i arhivima. 

'Temeljem rečenog nema dokumenta iz tog vremena koji bi se nalazili u Uredu predsjednice Republike Hrvatske', poručuju.

 Kako doznajemo kaznenu prijavu je navodno podnio Marijan Kovačić koji je u 90-ima bio šef financijske policije.

Po pitanju kaznene prijave tportal je kontaktirao i tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Marijana Hranjskog koji je kazao da se ne sjeća takve prijave međutim napomenuo je da postoji mogućnosti, kao i u slučaju bilo koje druge prijave, da je ona došla na niže razine odnosno općinskom ili županijskom državnom odvjetništvu.

  • +45
Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL