TIMEGATE UGAŠEN?!

Dovršili 'Aliens: Colonial Marines' pa – bankrotirali

10.05.2013 u 10:46

Bionic
Reading

Na dobrom dijelu 'Colonial Marines'-a radio je studio 'TimeGate' i to pod nadzorom Gearboxa. Igra je na kraju dobro zaradila a Gearbox ostao gotovo neokrznut

Malobrojni su mogli vjerovati u prodajne rezultate fijaska nazvanog Aliens: Colonial Marines. Igra je unatoč užasnim kritikama gotovo tri tjedna bila najprodavanija igra na svijetu kroz sve tri platforme. Cijelu priču oko toga kako su Sega i Gearbox marketingom doslovno varali igrače sigurno znate pa ju nećemo ponavljati.

 

Na kraju je ispalo da je Gearbox radio tek na nekim dijelovima igre dok je na većini materijala radio TimeGate pod nadzorom Gearboxa. Studio je to inače najpoznatiji po online FPS-u 'Section 8' koji je i dan danas vrlo rado igran.

 

Prije nekoliko dana objavljeno je da TimeGate različitim strankama duguje između 10 i 50 milijuna američkih dolara te su podnijeli zahtjev za stečajem. On im je, kako se čini – odbijen. Jučer su se pak internetom proširile informacije da su svi zaposlenici otpušteni i da je studio ugašen usred bankrota.

 

Više informacija trebali bi imati kroz nekoliko narednih dana.