prognoza

Dosadila vam je kiša? Za danas nema dobrih vijesti - meteoalarm upozorava na opasno vrijeme, ali bi ih petak mogao donijeti

19.05.2021 u 07:17

Bionic
Reading

U većem dijelu zemlje prevladavat će oblačno s kišom, mjestimice obilnom, osobito u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu

Lokalno može biti i pljuskova praćenih grmljavinom, vjerojatnijih u drugom dijelu dana na istoku zemlje i u unutrašnjosti Dalmacije. Uz obalu će biti čestih sunčanih razdoblja, a na jugu Dalmacije je vjerojatnost za oborinu najmanja.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će umjeren jugozapadnjak i jugo postupno, najprije na sjevernom dijelu, okretati na mjestimice jaku buru i sjeverozapadni vjetar.

  • +4
Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 12 do 17, u Dalmaciji od 18 do 22 Celzijeva stupnja, a izdan je i meteoalarm.

I idućih dana nema stabilizacije, iako će petak biti najsunčaniji i bez oborine. U četvrtak na sjeveru još dosta oblaka, mjestimična kiša još u Slavoniji i Baranji, a poslijepodne su lokalni pljuskovi mogući i drugdje. U subotu porast naoblake na zapadu, ponegdje i uz malo kiše.

Umjeren sjeverozapadni vjetar u petak će okrenuti na jugozapadnjak na kopnu, odnosno jugo. Vjetar u subotu u jačanju. Temperatura zraka u unutrašnjosti u postupnom porastu, na moru bez veće promjene.