novo imenovanje

Dosadašnja savjetnica predsjednice nadzirat će tajne službe

05.09.2017 u 15:57

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković donijeli su rješenje o imenovanju Maje Čavlović predstojnicom Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost

Prije imenovanja šeficom Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Maja Čavlović obnašala je dužnost savjetnice predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović za obranu i nacionalnu sigurnost od 1. ožujka 2016. godine.

Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost obavlja stručne i administrativne poslove za Vijeće za nacionalnu sigurnost i Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija te poslove koji predsjedniku Republike i Vlade omogućavaju nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i tijela sigurnosno-obavještajnog sustava.  

'Čavlović je započela karijeru 2000. godine, kada je kao kadet Ministarstva obrane Hrvatske upućena na vojni koledž Virginia Military Institute (VMI). Nakon diplome raspoređena je u postrojbu Vojne policije, unutar koje ostaje do 2013. i napreduje do čina satnice. 

Od 2007. do 2012. godine u tri je navrata upućena u misiju ISAF u Afganistan. U lipnju 2008. završila je Master of European Studies na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te 2015. magistarski studij Sigurnosne politike na Elliott School of International Affairs pri Sveučilištu George Washington', stoji u priopćenju Vlade.

Maja Čavlović odlikovana je medaljom za sudjelovanje u misiji ISAF u Afganistanu i Redom hrvatskog pletera.