INSPEKCIJA NA TERENU

DORH istražuje Britanac, radovi rađeni bez glavnog projekta

02.11.2016 u 10:46

Bionic
Reading

Građevinska inspekcija je po nalogu Državnog odvjetništva pokrenula nadzor na gradilištu na Britanskom trgu nakon čega je zbog utvrđenih nepravilnosti ono zatvoreno, potvrđeno je za tportal iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

U Ministarstvu navode da je inspekcijskim nadzorom obavljenim 24. listopada utvrđeno da Grad Zagreb u svojstvu investitora izvodi građevinske radove na prometnim površinama na način da je do trenutka inspekcijskog nadzora uklonjen asfaltni sloj, uz rub čestica djelomično su postavljeni pješački rubnjaci te da se izvode radovi na izmjeni tamponskog sloja cestovne konstrukcije.

'Kako investitor opisane radove izvodi bez glavnog projekta, koji mora sadržavati i potvrde javnopravnih tijela, nadležni građevinski inspektor je naredio investitoru mjeru obustave građenja zatvaranjem gradilišta i postavljanjem službenog znaka.

Međutim, 31. listopada Grad Zagreb izdao je pravomoćnu građevinsku dozvolu, koja obuhvaća i katastarske čestice na kojima je inspekcija postupala, te će slijedom te nove činjenice građevinska inspekcija obaviti nadzor i, ukoliko su se stekli svi zakonski uvjeti, gradilište će biti otvoreno', navode u Ministarstvu.

Nakon što su se uključile u priču o gradnji nebodera u Maksimiru nadležne institucije odlučile su pročešljati i radove na Britancu, na kojem bi u sklopu uređenja u budućnosti trebala niknuti fontana.

Da na Britancu nije sve po pravilima struke, upozorila je i Zrinka Paladino, zamjenica pročelnika za zaštitu spomenika i prirode, prije nekoliko tjedana, kada je otkrila aferu s terasom na Cvjetnom trgu.