BALDASAROVA ZAPOŠLJAVANJA

DORH i policija kod splitskog gradonačelnika!

09.06.2014 u 16:03

Bionic
Reading

Policija je zbog sporne kadrovske politike posjetila splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara. 'U proteklom razdoblju u gradskoj upravi, također po službenoj dužnosti, bili su i predstavnici DORH-a, PNUSKOK-a te Porezne uprave', potvrdio je sam Baldasar

Kaže kako su službenici obavili razgovore s gradonačelnikom te s nekim zaposlenicima i pročelnicima te da su im pružene informacije i uvid u zatraženu dokumentaciju. 'Gradonačelnik i gradska uprava profesionalno i odgovorno obavljaju svoj redovni posao, kao i službenici spomenutih institucija', stoji u priopćenju iz Baldasarovog kabineta.

U medijima se nagađa da se istražitelji bave mogućim kaznenim djelom trgovine utjecajem. Pisalo se ranije kako je Baldasar zaposlio gradskog vijećnika Damira Vidoševića u Sportskom gradu.

Zaposlio je i svoju stranačku kolegicu Vesnu Perak Bone, i to na mjestu administrativne tajnice u gradskoj upravi. Priznao je tada je da joj je 'pronašao posao' jer je nitko drugi nije htio.

Kao savjetnike je bio zaposlio i SDP-ovca Gojka Čepu i Ivicu Grubišića Giru s liste Anđelke Visković. Kada su informacije došle do medija, premješteni su u gradsku tvrtku Vodovod i kanalizacije.