pisac memoara iz sjene

'Donald Trump podnijet će ostavku najkasnije do kraja 2017.'

18.08.2017 u 07:42

Bionic
Reading

Tony Schwartz, koautor memoara 'Trump: The Art of the Deal' iz 1987. godine, predviđa da će američki predsjednik podnijeti ostavku najesen, ako ne i ranije. Schwartz, 'pisac iz sjene' navedenog poslovnog bestselera aktualnog američkog predsjednika, smatra da je Trump na korak do silaska s vlasti te će osobno 'biti šokiran' ukoliko se to ne dogodi do kraja 2017. godine

Schwartz tvrdi da Trumpa čeka golemi skandal povezan s Rusijom i predviđa da će on isposlovati imunitet od kaznenog progona ukoliko podnese ostavku na predsjedničku funkciju, prenose Huffington Post i CNN.

Taj američki novinar i pisac koji je u 80-im godinama radio na Trumpovoj knjizi punih 18 mjeseci i tim je povodom intervjuirao kontroverznog milijardera od srijede objavljuje tvitove u kojima tvrdi da američki predsjednik praktički broji posljednje tjedne u Bijeloj kući.

Oko Trumpa se, poručuje Schwartz, steže obruč neovisne istrage o potencijalnoj suradnji njegova izbornog stožera i ruskih vlasti tijekom predsjedničke kampanje. Istragu predvodi posebni istražitelj Robert Mueller, koji je tim povodom oformio veliku porotu u Washingtonu.

Schwartz predviđa da će rezultati istrage voditi u kazneni progon, a Donald Trump nastojat će po svaku cijenu izbjeći zatvorsku kaznu.

Tony Schwartz Autor: youtube

Protivnike američkog predsjednika pozvao je da ga nastave kritizirati i da ne popuštaju pritisak, a izvrijeđao je i Trumpovu odraslu djecu -  Erica i Donalda Trumpa Jr.-a te Ivanku Trump - navodeći, između ostalog, da pate od Stockholmskog sindroma.

Potonji tvit ipak je izbrisao, poručivši da ih osobno ne poznaje i da želi ostati fokusiran na predsjednika Trumpa.   

Schwartz slovi kao žestok kritičar Donalda Trumpa i za vrijeme predsjedničke kampanje često je upozoravao na opasnost od njegova pristupa nuklearnom oružju.

Prošle godine izjavio je da besplatno savjetuje izborni stožer Trumpove protukandidatkinje Hillary Clinton, nazvavši to pokorom zbog osobnog doprinosa u izgradnji njegova uspjeha prije tri desetljeća.

'Ovo je moja pokora jer sam stvorio čovjeka koji je postao čudovište. Zbog toga se posljednjih 30 godina loše osjećam', rekao je Schwartz CNN-u u jeku izborne kampanje.

  • +43
Sva lica Donalda Trumpa Izvor: Reuters / Autor: JONATHAN ERNST